‘Daphne wordt prostituée’

De ouders van Daphne Deckers zagen het absoluut niet zitten toen ze besloot model te worden. "We verliezen onze dochter aan de prostitutie, was zo ongeveer de gedachte", vertelde ze in het programma Waar Is De Mol?

Haar vader en moeder hadden een bepaald beeld bij de modellenbusiness, maar dat veranderde volgens Daphne na verloop van tijd. "Ze kwamen er na een aantal jaren achter dat het eigenlijk wel goed met me ging als model. Mijn ouders zagen hoe ik ermee omging. Ze waren ook heel trots op mijn eerste boek."

Deckers stopte met haar studie toen ze model werd en dat heeft haar wel altijd achtervolgd. "Ik ben mijn hele leven erop aangesproken. 'Je kunt zo goed leren', hoorde ik dan. Maar nobody gives a shit in de modellenbusiness."

Toen ze in de Playboy kwam, moesten haar ouders wederom even slikken. "Mijn pa gaf het klassieke commentaar 'Ja, maar Daphne, dan kun je nooit meer in de politiek!'". Uiteindelijk kwam het helemaal goed met haar. "Het meest trots zijn mijn ouders op het product wat ik heb afgeleverd: mijn kinderen", sluit ze af.