Daphne Deckers wil minder gaan werken

Daphne Deckers kwam tijdens haar sabbatical, waarin ze opkrabbelde van een slepende bacteriële infectie, tot een nieuw inzicht. Ze wil meer tijd voor haar gezin vrijmaken, vertelt de Boulevard-presentatrice en schrijfster. ''Onze kinderen verlaten over een paar jaar het huis, dus ik heb bedacht dat ik minder ga werken. Ik wil nu nog even dat knusse gezin zijn''.

''Ik heb altijd gewerkt, gewerkt, gewerkt. Ik zag op tegen niks doen en thuiszitten, maar dat blijk ik heel goed te kunnen.'' Tijdens de vier maanden die ze noodgedwongen thuis doorbracht kon ze zoon Alec (14) en dochter Emma (16) vergezellen naar trainingen. ''Een voorrecht dat ik als werkende ouder had ingeleverd'', vervolgt de echtgenote van Richard Krajicek in het AD.

''Ik wil het schrijven nu beperken tot de kantooruren, zodat we 's avonds met zijn viertjes Game Of Thrones kunnen kijken. Ze vertelt dat de kinderen staan te popelen alleen op vakantie te mogen. ''Als moeder sta ik niet te springen bij dat idee, maar ik moet dat loslaten. ,,Ik kan alleen maar hopen dat ze, als ze volwassen zijn, nog graag bij ons thuiskomen. Dat we ze een fijne jeugd hebben gegeven. Niet dat ze strootjes trekken wie er nu met de kerst met de ouwelui moet doorbrengen. Dat lijkt me vreselijk.''