Daphne Deckers is terug!

Daphne Deckers gaat deze week, na een afwezigheid van vier maanden, weer aan het werk. De schrijfster/presentatrice moest door een hardnekkige nierbekkenontsteking gedwongen rust nemen.

De eerste verschijnselen kwamen tijdens de opnamen van Waar is De Mol, eind vorig jaar. "Ik had zo’n pijn in mijn rug", vertelt Deckers in een krant vandaag. "Je loopt het weg te redeneren, ik zei tegen mezelf: ’Niet zeuren, dan moet je ook maar niet in een tent gaan slapen’. De dag dat ik opgenomen werd in het ziekenhuis was ik zó moe, maar heb ik gewoon nog RTL Boulevard gepresenteerd. Ik heb uiteindelijk een week in het ziekenhuis gelegen, aan een antibiotica-infuus."

Eenmaal uit het ziekenhuis wilde Deckers de draad zo snel mogelijk weer oppakken. "De uroloog heeft toen nog wel gezegd dat ik het tot de kerst rustig aan moest doen, dat ik het serieus moest nemen, maar ik heb doorgewerkt. En de infectie bleef maar terugkomen; op eerste kerstdag zat ik weer in het ziekenhuis. Toen bleek het een multiresistente bacterie te zijn."

En toen drong het tot Deckers door dat het menens was. "Ik heb een sabbatical genomen van vier maanden. De eerste maand heb ik alleen maar geslapen. Van een nierbekkenontsteking en zo’n bacterie word je namelijk moe. Ik moest een maand bijkomen, echt bijtanken. Daarna heb ik drie maanden gedwongen niets gedaan." En dat leverde haar een belangrijk inzicht op. "Uiteindelijk kon ik wel genieten van het niks doen, ik heb ook wel knopen doorgehakt. Zo werk ik nu niet meer in het weekend."