Daphne Deckers bezorgd

Daphne Deckers was vorig jaar maandenlang uit de running door een blaasonsteking. Dat antibiotica in eerste instantie geen uitkomst boden, heeft de 45-jarige presentatrice aan het denken gezet.

Daphne gaf woensdag in het Engels een toespraak tijdens de internationale conferentie over antibioticaresistentie in Den Haag. Daarin zei de vrouw van Richard Krajicek dat de bacterie die haar blaasontsteking veroorzaakte in principe te behandelen was met acht verschillende antibiotica. De bacterie bleek echter resistent tegen alle antibiotica, op eentje na. Het achtste middel hielp haar er gelukkig wél bovenop.

"Ik geloof niet dat veel mensen zich realiseren dat het echt een groot probleem is dat steeds meer bacteriën resistent worden tegen antibiotica en dat dit echt een gevaar is voor de volksgezondheid", aldus Deckers in RTL Boulevard. "Op de conferentie vertelden ze dat mensen nu dankzij antibiotica 20 jaar langer leven. Dus als die straks niet meer werken, dan gaat er straks 20 jaar van onze levensverwachting af."