Danny Froger: ‘René’s batterij was leeg’

De uitputting van René Froger kwam voor de fans vermoedelijk als een verrassing, maar zijn familie vindt het wel logisch. "Als je kijkt naar wat hij de laatste tijd gedaan heeft is het eigenlijk niet zo gek."

Danny, de oudste zoon van René Froger, is blij met het besluit van zijn vader. "Zijn batterijtje is gewoon even leeg. Hij heeft veel meer aan zijn fiets hangen dan je zou denken. Hij kiest nu duidelijk voor zichzelf, dat vind ik te prijzen", zo vertelt hij in een ochtendkrant. "Maar", vervolgt hij "Als je me nou vraagt: heb je het zien aankomen? Nee, want mijn vader is altijd ontzettend enthousiast over zijn vak, duikt overal voor honderd procent in."

De deelname van vader en zoon aan de marathon van New York op zondag 2 november gaat wél gewoon door. "Jazeker! Mijn vader moet gewoon even zijn rust pakken. Dat betekent niet dat hij niet kan sporten. Natuurlijk zijn de trainingen pittig, we lopen zelfs hard in de duinen. Maar het sporten is ook een goede manier om alles van je af te zetten."