×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Dallas-acteur Ken Kercheval (83) overleden

Dallas-acteur Ken Kercheval (83) overleden
24.04.2019 -

De Amerikaanse acteur Ken Kercheval, vooral bekend van zijn rol als Cliff Barnes in Dallas, is overleden. Hij stierf op 83-jarige leeftijd in zijn woonplaats Clinton.


Kercheval speelde tussen 1978 en 1991 veertien seizoenen lang in de populaire CBS-soap Dallas. Zijn personage¬†Cliff Barneswas de eeuwige rivaal van J.R. Ewing, gespeeld door Larry Hagman. Kercheval en Hagman waren de enige acteurs die in alle seizoenen van Dallas te zien waren. Ook maakte Kercheval zijn opwachting in de re√ľnies van 1996 en 2004 en de revival die liep tussen 2012 en 2014.

Naast Dallas had Kercheval rollen in films als Pretty Poison, Rabbit Run, Netwerk en F.I.S.T. Ook verscheen hij in verschillende andere series zoals The Love Boat, Murder, CHiPS en ER.

De doodsoorzaak van Kercheval is niet bekend. Hij stond te boek als een zware roker. In 1994 werd een deel van zijn long verwijderd nadat bij hem longkanker werd geconstateerd.