Daan Schuurmans en Bracha gelukkiger dan ooit

Even shoppen in de chique P.C. Hoofstraat, kreeg een onaangename wending voor Daan Schuurmans en zijn geliefde, Bracha van Doesburgh. De 24 jaar oude Jaguar van de acteur hield ermee op voor het oog van jetset-Nederland. In de liefde hebben de twee echter meer geluk. Een baby is zelfs welkom...

Het zal je als ster maar overkomen. Je rijdt met je oldtimer door demeest chique straat van Amsterdam, en je krijgt panne! Dat overkwam hetliefdeskoppel Daan Schuurmans (36) en Bracha van Doesburgh (26)afgelopen week. Daan’s 24 jaar oude Jaguar, die hij op 4 maart dit jaarkocht, begaf het uitgerekend in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat.

Boze passanten toeterden omdat de oude auto aanvankelijk de deftigewinkelstraat blokkeerde. Bijna kregen de twee een bekeuring van depolitie, maar nadat Daan zijn excuses had gemaakt, zag de agent het’ongelukje’ door de vingers. Met verenigde krachten duwde hetliefdeskoppel het vehikel gedeeltelijk op de stoep, om daarna wachtendop de ANWB plaats te nemen op een terrasje. Daan schaamde zich eenbeetje voor zijn oude auto, toen omstanders hem herkenden. Later zoublijken dat het aan de accu lag.

Momenteel is Daan als ridder Bendoe te zien in de succesvolle film DeBrief Voor De Koning, terwijl zijn vriendin Bracha van Doesburghschittert in de film Morrison Krijgt Een Zusje. Al geruime tijd isBracha bij Daan ingetrokken in diens Amsterdamse appartement. Ze zijnnu anderhalf jaar samen; iets wat niemand in de showbizz had durvenvoorspellen. Veel collega’s dachten dat het een bevlieging van decharmeur was, die voor Bracha zijn verloofde Jennifer Hoffman verliet.Een drama dat zich afspeelde in 2006, toen Daan Schuurmans samen metBracha van Doesburg een liefdespaar speelde in het toneelstuk Closer.Vlak voordat Daan, ooit bekend van Westenwind en de serie Keyzer &de Boer Advocaten, aan dit toneelstuk begon, had hij zijn vriendin,actrice Jennifer Hoffman, na zes jaar eindelijk ten huwelijk gevraagd.Maar tijdens de repetities sloeg de vlam in de pan en werd de charmanteacteur tot over z’n oren verliefd op de tien jaar jongere actriceBracha.

Vorig jaar nog was Daan Schuurmans totaal gebroken. Nadat hij na zesjaar had gebroken met zijn grote liefde Jennifer, werd hij verscheurddoor schuldgevoelens en liefdesverdriet. Jennifer en hij hadden elkaarop de set bij Westenwind leren kennen, zoals hij nu Bracha in hettheater het hof maakte.”Ik heb Jennifer meteen opgebiecht dat ikverliefd was,” vertelde de acteur. “We hadden zes jaar lang iets mooisopgebouwd, maar dat heb ik in één keer overboord gezet. Alles wat zekerwas, maakte ik onzeker. Nu heb ik geleerd dat je niet met het levenkunt spotten en dat je nergens zeker van kunt zijn, zeker niet in deliefde. Ik heb een enorm schuldgevoel en dat vreet aan me”, vertelde deacteur.

Hij brak daarom ook voor een tijdje met de vrouw die hem het hartsneller deed slaan, Bracha van Doesburgh. Hij trok zich terug inNoordwijk om na te denken.

Toch besloot hij na verloop van tijd toch voor Bracha te kiezen. “Inhet toneelstuk Closer speelden Bracha en ik twee geliefden die elkaarbedonderden en bewonderden. Onze liefde ontstond al tijdens derepetities. We gingen daar zo intens met elkaar bezig dat het bijnaonafwendbaar was. Ik was compleet in de war en werd verliefd op haar.”Jennifer was gebroken. Ze had het gevoeld. “Ik voelde dat er iets was,toen ik een interview met Daan las. De manier waarop hij over Brachasprak, alarmeerde mij. Daan gaf het die avond meteen toe”, zei ze. Deklap kwam voor Jennifer extra hard aan. “Hij was mijn eerste echteliefde. En hij had me net ten huwelijk gevraagd.”

De liefde tussen Bracha en Daan is inmiddels zo stabiel, dat vriendenvan het paar geloven dat ze samen zeer gelukkig zijn. Dat bewijst ookhet feit dat beiden nu ook openlijk toegeven aan een baby toe te zijn.“Het zou absoluut niet erg zijn als er een baby zou komen. Althans, wezouden ons niet rot schrikken”, zei Daan onlangs nog.  Bracha beaamthet. “Een kindje is meer dan welkom, als het zich aandient. We beginnenons te realiseren dat het niet alleen om acteren draait in dit leven.”