Alec Baldwin

Crewlid klaagt Alec Baldwin aan

Serge Svetnoy, het hoofd belichting van de film Rust, heeft onder anderen acteur Alec Baldwin aangeklaagd vanwege het fatale schietincident op de set eind vorige maand. Baldwin, die per ongeluk een cameravrouw doodde met een geladen pistool, is volgens Svetnoy nalatig geweest.

De medewerker van de film eist volgens TMZ onder meer een schadevergoeding. Svetnoy beweert dat de kogel die cameravrouw Halyna Hutchins doodde en regisseur Joel Souza verwondde hem ook bijna raakte. Ook zegt hij dat hij een van de eerste mensen op de set was die de Hutchins probeerde te helpen. Svetnoy stelt de producenten, onder wie Alec Baldwin, de assistent-regisseur en wapenmeester verantwoordelijk voor de emotionele schade die hij daarbij heeft opgelopen.

Baldwin, die een hoofdrol heeft in Rust, had het wapen dat hij kreeg overhandigd volgens Svetnoy extra goed moeten checken. Daarnaast stelt het crewlid dat Baldwin het voor de scène die hij oefende helemaal niet hoefde af te vuren. Ook had de acteur als producent ervoor moeten zorgen dat niet was bespaard op de crew die verantwoordelijk was voor de wapens, vindt Svetnoy.

Het onderzoek naar het incident loopt nog. Wel is duidelijk dat Baldwin niet wist dat het wapen geladen was.