Constanza Breukhoven hoort 15 maanden eisen

Constanza Breukhoven heeft zojuist vijftien maanden gevangenisstraf tegen zich horen eisen, waarvan vijf maanden voorwaardelijk. Constanza hoorde de eis volgens de aanwezige journaliste Saskia Belleman zichtbaar onbewogen aan.

De 35-jarige dochter van Hans en Conny Breukhoven stond vandaag samen met haar vriend Mohammed Kantou en diens broer Brahim voor de rechtbank in Den Haag, waar ze werden gehoord in de zaak van de kluisroof uit de villa van Hans Breukhoven in Wassenaar. Het drietal wordt ervan verdacht zo’n 2,7 miljoen euro te hebben gestolen. TegenBrahim is acht maanden cel geëist, waarvan viermaanden voorwaardelijk. De drie helers horen 180 uur werkstraf tegen zich eisenen drie maanden voorwaardelijk. Kantou dient op een later tijdstip weervoor te komen.

Op 31 december van hetvorig jaar werd het drietal aangehouden en beschuldigd van de diefstal van 25horloges met een totale waarde van tweehonderdduizend euro en aandelen terwaarde van 2,5 miljoen euro. Tevens werd er 68 duizend euro in contanten en eenonbekend bedrag aan buitenlandse valuta buitgemaakt. De kluis in villa De Breuckhovebleek met behulp van sleutels en een alarmcode eenvoudig te zijn geopend.