Constantijn trots op zijn moeder

Prins Constantijn is trots op z’n moeder. ‘Ze heeft op een ongelooflijke manier heel continu haar principes in de praktijk gebracht en daarmee voor Nederland iets heel goeds gedaan.’

Als zijn oudere broer straks koning van Nederland is, mag prins Constantijn zich reservekoning noemen, en is hij dus diens vaste vervanger bij officiële gelegenheden. Constantijn werkt in Brussel en blijft dat voorlopig gewoon doen, zo vertelt hij aan RTL Boulevard. De prins is niet alleen trots op z’n moeder, maar ook op Willem-Alexander.

De festiviteiten rond de troonswisseling zijn gisteravond van start gegaan met een diner dat Beatrix aanbood aan onder meer haar buitenlandse gasten. Dat gebeurde in het vorige week heropende Rijksmuseum.

Tegelijkertijd was ook de laatste televisietoespraak van de koningin te zien. Daarin sprak ze vol lof over prins Claus. Ook liet ze weten veel vertrouwen in Willem-Alexander te hebben. Zeker met Máxima aan zijn zijde.

Weekend houdt u vandaag de hele dag op de hoogte van alle gebeurtenissen. Zowel via onze website als via Facebook. Verder wordt er hard gewerkt aan een prachtig blad dat geheel in het teken zal staan van de troonswisseling. Een prachtig bewaarnummer dus.