Conflict Waylon en Ilse nog niet voorbij

Waylon en Ilse DeLange hebben hun conflict over gelegenheidsformatie The Common Linnets nog niet helemaal achter zich gelaten. Dat vertelt de zanger.

Volgende week brengt Waylon zijn nieuwe soloalbum Heaven After Midnight uit. Het is echter nog niet zo lang geleden dat hij samen met DeLange tweede werd op het Eurovisiesongfestival. "Als je een samenwerking aangaat met Ilse DeLange, weet je dat je eigen werk even naar de achtergrond gaat", zegt Waylon. "We hebben het over één van de grootste artiesten van Nederland en daarnaast ken ik mijn plek. Mijn soloplaat was zo goed als klaar toen we aan onze reis met The Common Linnets begonnen, maar uitstellen vond ik niet erg. Tot nu dan."

Hij kijkt met trots terug op hun deelname aan het Europese liedjesfestijn. "Maar dan begint wel meteen een nieuwe toekomst. Ik had best door willen gaan, maar alleen op basis van gelijkwaardigheid. Toen dat niet kon, besloot ik me aan de afspraken te houden die tot en met ons optreden op Tuckerville liepen. Daarna heb ik mijn eigen dingen opgepakt. Daarover zit best wat frustratie tussen Ilse en mij, maar dat mag ook. Alles heeft z'n plek en tijd. The Common Linnets, waar ik gelukkig vooral trots op kan terugkijken. Maar ook mijn eigen nieuwe album."