Column: Stukje appeltaart…kroket?

Appeltaart, of heb je liever een kroket? Een minivakantie van ondergetekende eindigde in een té leuk verjaardagsfeestje met uiteraard de nodige litertjes drank... Ter compensatie moest er ook gegeten worden. Appeltaart, ja dat gaat er altijd wel in. Kroketten ook, maar wat dacht je van een appeltaartkroket?

Het was een serieuze vraag, maar leverde weinig tot geen enthousiastereacties op. Gelukkig maar, want ik had namelijk nog helemaal geenappeltaartkroketten. Met de nadruk op nog, want beste Weekendlezer, metkerst ligt waarschijnlijk de eerste Van Dobben appeltaartcroquet (bijhet chique Van Dobben is het croquet en geen ordinaire kroket)  in devriezer van de supermarkt.

Raar verhaal? Helemaal niet ha ha! Het pr-bureau van de croquettenboerbenaderde mij een aantal weken terug of ik mijn favoriete vulling wildekiezen voor een wellicht in productie te nemen croquet. Het zou eenwedstrijd worden. De croquet waar het meest op gestemd wordt gaat dewinkel in en zal komend weekend in hartje Amsterdam als reuzencroquetvan 250 kilo (!) worden gebakken. Als vegetariër vielen voor mij eenaantal opties al snel af.

Dries Roelvink koos bijvoorbeeld voorerwtensoep, een ander voor haring. Gadverdamme! Appeltaart leek me dannog wel smakelijk. Dus zo geschiedde.

Natuurlijk begon de Weekend-redactie als een gek op mijn kroket testemmen. Heel lief, maar Dries lijkt toch meer fans te hebben. Ik moeter echt niet aan denken. Een croquet gevuld met erwtensoep, met worstook nog… Jammer Dries, want al mag je de battle glansrijk winnenstraks, de producent bracht mij een laatste verjaardagscadeautje: deappeltaartcroquet wordt ongeacht het aantal stemmen zo snel mogelijk inproductie genomen.

Wij bij Weekend voelen dat toch als een overwinning.Ennuh, je kunt nog steeds stemmen (www.grootstekroket.nl).