Column: Sexy Máxima

Hij kan het weten. Royalty-verslaggever Marc van der Linden is ervan overtuigd, de hemel zij geprezen, dat Máxima haar steeds saaier wordende mantelpakken voorlopig aan de wilgen heeft gehangen. Tijdens de opening van het dansfestival in het Muziektheater in Amsterdam liet Máxima eindelijk weer eens zien hoe ongelooflijk sexy ze kan zijn. Het bont gekleurde korte, maar vooral ook (zeker voor prinsessenmaatstaven) blote jurkje trok ieders aandacht. En Máxima? Die genoot er overduidelijk van.

En welke vrouw zou dat niet doen? Toegegeven, de afgelopen jaren is deprinses vooral heel erg zwanger geweest. Een redelijk gerechtvaardigdexcuus voor de uitermate degelijke kledingkeuze, maar echt vrolijkwerden we er niet van. Want vergaapten we ons vijf jaar geleden nog aanhaar schitterende trouwjurk van topcouturier Valentino, daarna werd hetvooral alleen maar minder. Al kan ik me nog een Koninginnedagherinneren waarbij Máxima een spijkerjasje droeg dat onmiddellijkdaarna een must have werd. Maar of dat nou vóór of na de bruiloft wasweet ik eigenlijk niet meer.

Het doet me ook denken aan mijn ontmoeting met Máxima in Praag. Ikvergeet het nooit meer. Zeven jaar geleden stonden we zij aan zij vooreen oversteekplaats te wachten totdat een uiterst traag langstrekkendedemonstratie eindelijk voorbij was. We raakten in gesprek (zij nog ingebrekkig Nederlands) en om haar niet af te schrikken heb ik de naamvan haar vriend Willem-Alexander niet genoemd. Dus kletsten we watover, waar hebben vrouwen het anders over, de onverwacht leukemodewinkels in Praag.

Enthousiast wees de destijds nog toekomstigeprinses me op een schoenenwinkel in het oude centrum: ’Daar moet jeecht heen. Ze hebben daar fantastische schoenen. Maar alleen om op testaan hè. Of voor een diner waarbij je voor de deur wordt afgezet,’lachte ze.

En omdat ik dat beeld van die hippe, extraverte, goedlachseZuid-Amerikaanse bijna kwijt was, ben ik extra gelukkig met het feitdat Máxima weer gewoon Máxima wordt…