Column: Ruud de Wild breekt belofte

Afgelopen vrijdagochtend een uur of half elf. Een spannende dag voor Ruud de Wild. Vandaag zal de met zijn werkgever in onmin levende radio-dj voor de tweede keer in het huwelijk treden. Beloofde de 38-jarige Ruud eerder eeuwige trouw aan Tatum Dagelet, dit keer is Aafke de gelukkige.

Mijn mobieltje gaat. Fotograaf Reni van Maren aan de andere kant.’Peet, ik sta bij de trouwauto van Ruud de Wild en hij komt zo met zijnaanstaande echtgenote en dochtertje Toy Travis naar buiten. Maar watdenk je? Komt net de manager naar mij toe en die smeekt me bijna opzijn knieën of ik nu alsjeblieft geen foto wil maken.

Ruud is vreselijkgestrest en wil eerst het officiële gedeelte achter de rug hebben, zovertelt hij mij. Als tegenprestatie mag ik me vanmiddag om één uurmelden bij het gemeentehuis om alsnog foto’s van het gelukkige stel temaken. Wat zal ik doen?’

Ik vertel Reni de manager de hand te schudden en rechtsomkeert temaken. Best jammer van het exclusieve fotomoment, maar ik besluituiteraard Ruud de Wild’s mentale toestand op zijn trouwdag terespecteren. Bovendien zijn we verzekerd van het feit u deze week eenfoto te kunnen tonen van het pasgetrouwde koppel. Iedereen blij!

Maar wat schetst mijn, en dat is een understatement, opperste verbazing’s middags? Reni meldt zich keurig op tijd bij het hek. Na een keer oftien tevergeefs de manager op zijn doorgegeven mobiele nummer te hebbengebeld, komt de man in eigen persoon naar de ingang. En dit zijn dewoorden die hij op dat moment tot onze fotograaf spreekt: ’Beste Reni,enorm bedankt voor je geweldige gebaar van vanmorgen, dat waarderen weecht enorm. Maar je mag (lekker toch) geen foto maken.’ En weg ishij…

Vervolgens steekt Aafke heel galant haar middelvinger op naar dewachtende pers, wat het ’feestje’ voor Reni compleet maakt.

Ligt dit nou aan mij? Valt dit onder normaal gedrag? Gaat Ruud altijdzo makkelijk met zijn beloftes om? Nu, drie dagen later, kan ik het nogsteeds niet bevatten.

Wel weet ik wat ik met de volgende uitnodigingvoor een expositie van Ruud de Wild’s schilderijen zal doen. Die gaatlinea recta de prullenbak in. En die belofte kom ík wel na…