Column: Gewoon een fotootje…

Wat een timing! Volgens de opiniepeilingen van Maurice de Hond heeft de PvdA een historisch dieptepunt bereikt. Ik vrees dat Wouter Bos momenteel dan ook niet in een al te beste stemming verkeert. En dat terwijl we elkaar deze week in de rechtbank zullen treffen... De minister is nog steeds boos over een door ons in alle onschuld geplaatste foto van hem en zijn dochtertje.

Het doet mij denken aan de foto’s van afgelopen zomer die de helewereld overgingen. Die foto van, wie herinnert zich ’m niet, Poetin dieeen hengeltje uitwerpt met prins Albert II van Monaco. Prachtig toch?Of president Bush die er met zijn vader en de Franse president NicolasSarkozy een dagje met de speedboot op uit trok. Vrolijk poseerden zevoor de ter plaatse zijnde fotograaf. En zo willen we het graag zien.

Toch jammer dat we geen pootjesbadende minister-president Balkenende opde voorpagina’s van de landelijke dagbladen hebben aangetroffen. Ach,misschien volgend jaar…

Gelukkig vinden Bekende Nederlanders het wel leuk om met hun kinderenvereeuwigd te worden. Massaal liepen ze afgelopen weekend over de rodelopers bij de premières van Ciske De Rat, Kabouter Plop en Matroos InDe Doos. Theater Terra, in mijn ogen het allerbestejeugdtheatergezelschap van Nederland, vierde haar 30-jarig bestaan meteen uitzonderlijk feestelijke voorstelling. Naar aanleiding van hetschitterende kinderboek De Matroos In De Doos van Daphne Deckers maakteTerra met succes een musical. 

Ik zou zeggen: gaat het zien!