Column: Alles is liefde…

Soms is het moeilijk de balans te vinden tussen rust en onrust. Na een week hard werken, waarin het halve gezin de nachten ook nog eens brakend in de badkamer heeft doorgebracht (lees: met alle liefde als een gek continu bedden verschonen en pyjama’s wassen), wil je op zondag eigenlijk nog maar één ding, rust! Máár... ook weer niet te veel.

Na wat heen en weer gepraat kwamen we tot de conclusie dat ’naar defilm gaan’ precies het midden houdt tussen lamlendig op de bank hangenen opgefokt door de stad sjezen omdat dé ultieme winterjas nog steedsniet gevonden is.

Het werd dus de film. Maar welke? Durfden we het aan?Gingen we het risico nemen om weer eens naar een Nederlands product tegaan? Iedereen praat over Alles Is Liefde met Wendy van Dijk in dehoofdrol. Een aantal collega’s kocht zelfs alleen al een kaartje omanderhalf uur smachtend naar het welgevormde hoofd van Valerio Zeno tekunnen loeren.
Eerlijk is eerlijk, van mijn laatste Nederlandse filmbezoek, Waar IsHet paard Van Sinterklaas, kunnen nog steeds de tranen van ontroeringin mijn ogen springen. We waagden het er deze zondag dus maar op.

Nadatwe ons met moeite, mijn vriend moest en zou de grootste bak popcornmeezeulen naar zaal 13, geïnstalleerd hadden, vroeg hij me waar de filmeigenlijk over ging. Ik had werkelijk geen idee.

Anderhalf uur later kon ik verheugd vaststellen dat we de perfectekeuze hadden gemaakt. De romantische komedie Alles Is Liefde vonden wijon-Nederlands goed, om niet te zeggen een absolute filmhit! Een verhaalover vaders, dochters, moeders, zonen, mannen, vrouwen en dat in alledenkbare combinaties. Een film om blij van te worden. En wat te denkenvan de cast? Voor Wendy van Dijk, Peter Paul Muller, Chantal Janzen,Paul de Leeuw, Daan Schuurmans, Carice van Houten en andere BekendeNederlanders namen wij stuk voor stuk ons petje af.

Mijn tip voorkomend weekend: bij twijfel over rust of onrust zeg ik Alles Is Liefde!