Clouseau eindelijk weer in Nederland

Koen en Kris Wauters staan zaterdagavond voor het eerst sinds lange tijd weer eens op een Nederlands podium. Tijdens het Toppers-concert in de ArenA geven de Belgische broers een optreden.

Koen vertelt in het AD dat hij het best spannend vindt weer in ons land op te treden. Hij hoopt dat het publiek de liedjes van Clouseau nog kent. "We hebben net gerepeteerd met de Toppers en zij zeggen dat het helemaal goed komt, dat iedereen straks zal meezingen. Maar ja, ik wil het toch eerst eens zien", vertelt Koen.

Het is best bijzonder dat de broers zaterdag weer in Nederland spelen, want zo'n vijftien jaar gingen ze op geen enkel verzoek uit Nederland in. "De Vrienden Van Amstel Live heeft ons wel tien keer gevraagd, maar we hebben ze al die jaren geweigerd, net als optredens met Guus Meeuwis", aldus Koen. Waarom ze dan wel met de Toppers willen optreden? "Wij kennen die gasten en het paste in onze agenda. En we dachten: als we dan toch weer een keer iets in Nederland gaan doen, laat het dan zoiets zijn, met veel ambiance en veel volk."

Na de Toppers komen de broers op 13 juni weer naar Nederland, en wel voor het festival Retropop in Emmen.