Céline Dion stopt ermee

Céline Dion stopt voorlopig met optreden en al haar andere activiteiten in de showbizzwereld. De 46-jarige zangeres laat op haar website weten dat ze voor haar gezin en haar gezondheid kiest.

"Sinds bij haar man René in december een tumor operatief is verwijderd, maakt het stel een erg zware en stressvolle periode door waarin de kanker hen dagelijks voor nieuwe uitdagingen stelt", valt te lezen op de site. Dat valt niet meer te combineren met haar drukke carrière, ook omdat René Angélil en Dion samen drie jonge kinderen hebben.

De Canadese wil al haar 'kracht en energie' aanwenden voor het genezingsproces van haar echtgenoot en van zichzelf. De zangeres heeft keelontsteking. "En daarvoor is het belangrijk dat ik mijn tijd aan hem en mijn gezin besteed", legt Céline uit. "Mijn verontschuldigingen aan mijn fans, voor eventuele hinder die zij hiervan ondervinden. Ik ben ontzettend dankbaar voor al hun liefde en steun."

Dion zal tot nader order niet meer optreden in het Colosseum van Caesars Palace in Las Vegas. Ook gaat een voor dit najaar geplande tournee naar Azië niet door. De artieste en haar gezin vragen de media om hun privacy te respecteren.