Céline Dion boos om hoax dodelijk ongeluk

Céline Dion kan niet lachen om de nepberichten over haar noodlottige dood die momenteel op internet circuleren. De Canadese zangeres vindt het vooral vervelend voor haar familie.

De hoax omvat posts op Facebook waarin staat dat Dion dodelijk is verongelukt. De ene keer ging het mis tijdens een autoritje, de andere keer stortte haar vliegtuig neer. Echt nieuw zijn dergelijke geruchten niet voor de superster. "Jaren geleden zou ik mezelf al van het leven hebben beroofd in mijn garage", vertelt ze in gesprek met Digital Spy. "En dan vragen mensen me nog waarom ik geen deel wil uitmaken van de showbizzwereld."

De 45-jarige artieste kan er wel een beetje boos om worden. "Het is heel raar dat ik er soms mijn familie over moet bellen. Toen ik de verjaardag van mijn tweeling aan het vieren was in Montreal, kreeg ik allemaal telefoontjes van mensen die op Facebook hadden gelezen dat ik dood was. Vooral mijn moeder baart me zorgen wat dat betreft. Ze is 86 jaar oud, dus ik moet haar dan meteen bellen om te zeggen dat er niks aan de hand is."

Dion benadrukt dat het haar eigenlijk maar weinig kan schelen dat ze dood wordt gemeld. "Wat ze schrijven maakt me niet uit, maar het gaat om de impact die het op je familie heeft."