Claudia populair bij uitvaarten

Het lied Mag Ik Dan Bij Jou van Claudia de Breij werd het afgelopen jaar heel vaak gekozen als muziek op uitvaarten. Dat blijkt uit een inventarisatie die uitvaartonderneming Monuta zondag naar buiten heeft gebracht.

Bijna driekwart van de uitvaartverzorgers die hebben meegedaan aan het onderzoek stellen dat het nummer van Claudia het afgelopen jaar op begrafenissen en crematies erg vaak gedraaid is. Andere songs die veel aangevraagd blijven, zijn Time To Say Goodbye van Andrea Bocelli, De Weg van Guus Meeuwis, Dat Ik Je Mis van Maaike Ouboter en De Hemel Heeft Er Een Engel Bij van Frans Bauer.

De plotselinge populariteit van het lied van De Breij is opvallend, omdat zij het nummer al in 2011 uitbracht. Het was het openingsnummer van haar theatervoorstelling Hete Vrede, die werd bekroond met een Poelifinario, en stond op de liedjes-cd Wat Ik Zeker Weet.

In de jaren daarna werd het lied, dat gaat over klaarstaan en openstaan voor andere mensen, echter steeds vaker gedownload. In september 2014 werden de cabaretiere en haar vaste componisten Sander Geboers en Rogier Wagenaar bekroond met een Platina Plaat. In december koos de Belgische omroep VRT het lied als anthem voor de jaarlijkse kerstactie Music For Life. Ook bracht zanger Sjors van der Panne een cover in het programma The Voice.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen