×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Claudia de Breij zenuwachtig voor Zomergasten

24.08.2017 -

Claudia de Breij zit in de zenuwen om haar deelname aan Zomergasten aanstaande zondag. In de Radio 10 ochtendshow van Lex Gaarthuis vertelt de cabaretier dat ze al 25 jaar over dit moment heeft nagedacht.


"Ik merk nu al dat zo’n vader op het schoolplein tegen me zegt: 'zondag hè, spannend!'. Ik heb er heel erg over nagedacht. Al 25 jaar denk ik. Ik denk al vanaf m’n vijftiende: wat nou als ik ooit zomergast word?" Ondanks dat ze al jaren in haar hoofd met het programma bezig is, vindt De Breij het moeilijk om fragmenten uit te kiezen die ze wil laten zien in de uitzending.

"En wat ik ook merk is dat bijna alles wat jij wil laten zien, je beargumenteert met: dit is gewoon zo goed of zo mooi. Maar dat is geen gesprek. Anders had ik bijvoorbeeld het integrale oeuvre van Neil Diamond uitgezonden." De cabaretier is de laatste zomergast van het seizoen. Wie presentator Janine Abbring volgens seizoen opvolgt, is nog niet bekend.

De Breij ziet zichzelf nog niet snel die rol bekleden: "Ik weet niet of ze mij zouden moeten vragen want ik ben zelf veel te graag aan het woord. Dus je weet het nooit, maar ik hou voorlopig m’n zomers maar niet vrij."