Cilla Black overleed door hoofdletsel

Cilla Black is overleden door hoofdletsel dat ze opliep tijdens een val in haar Spaanse huis. De lijkschouwer in Liverpool heeft de doodsoorzaak vrijdag toegelicht in het bijzijn van de drie zonen van de zangeres die op 1 augustus overleed.

Cilla wordt donderdag 20 augustus begraven in Woolton, een buitenwijk van de Engelse stad Liverpool. De dienst zal plaatsvinden in de St Mary's Church in de wijk. Daarna zal de zangeres tijdens een besloten ceremonie worden begraven op de begraafplaats genaamd Allerton. Daar liggen ook de ouders van Black begraven.

De lijkschouwer sprak vrijdag een persoonlijk woordje tot de nabestaanden, meldt de BBC. ''Ze is een dochter van Liverpool en was in de hele stad geliefd. Ze was jullie moeder en haar dood is voor jullie een privézaak. We hebben allemaal een moeder. Het is goed dat jullie rouwen en haar herdenken."

Black is bekend van de hits Anyone who had a heart, You're my world en You've lost that lovin' feelin'. Ze heeft een showbizzcarrière van vijftig jaar gehad.