Christopher Lee (91) scoort metal-kersthit

Sir Christopher Lee komt deze week op de twee├źntwintigste plaats de Billboard Hot 100 binnen met zijn metal-kersthit Jingle Hells. Daarmee is de nu 91-jarige Britse acteur, die bekend is uit films als The Lord Of The Rings, Dracula en recentelijk The Hobbit, de oudste artiest die ooit in de Billboard hitlijst heeft gestaan.

Op de Amerikaanse website Blabbermouth reageert de geridderde acteur enthousiast: 'Prachtig nieuws! Ik wil iedereen die er bij betrokken was bedanken, vooral mijn fans. Ik heb mijn hele carrière mensen willen verrassen, dus op naar de volgende.'

Lee’s Jingle Hell is een variant op het bekende Jingle Bells en wordt door de acteur gezongen samen met de Engelse sopraan Li Li. 'Ik zing een andere versie, een beetje ondeugender. Maar het is niet slecht – en dan bedoel ik ‘slecht’ in de betekenis van ‘onprettig’. Het is grappig, onderhoudend en beslist anders', zegt Lee in een begeleidende videoclip.

Christopher Lee werkte sinds het begin van zijn acteurscarrière in 1948 mee aan meer dan 200 films en talloze televisieseries. In 2010, op 86-jarige leeftijd, nam Lee als zanger zijn eerste metal-album op: Charlemagne: By The Sword And The Cross.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen