Christina Curry houdt niet van aandacht

Christina Curry heeft een haat-liefdeverhouding met de aandacht die ze in haar leven krijgt. 'Mijn moeder gedijt goed bij aandacht, maar ik... Ik weet het niet. Het is ingewikkeld', zegt ze in een dubbelinterview in Veronica Magazine met haar moeder Patricia Paay.

'Die tweeledigheid is er bij mij vaak', gaat Christina verder. 'Ik vind het bijvoorbeeld leuk dingen voor televisie te doen, maar in principe hou ik niet van aandacht.' Toch wordt alle belangstelling van anderen ook haar moeder wel eens te veel. 'Soms zou ik mijn hoofd eraf willen halen, weet je dat? Eens over straat gaan zoals iedere vrouw dat kan', klaagt Patricia.

Christina onthult dat haar moeder daarom vaak een zwarte pruik met pony draagt om onherkenbaar te blijven. Geld blijkt een belangrijke drijfveer om toch tv-klussen te doen. 'Voor verzoeken heb ik een eigen meetlat bedacht: vind ik het leuk, is het vernieuwend voor mijn cv en last but not least, levert het genoeg op', zegt Paay.

Dat geld kan Christina wel gebruiken, want ze wordt niet door haar ouders onderhouden. 'Vier jaar terug opende ik een bankrekening en sindsdien betaal ik alles zelf. Dat hoort bij volwassen worden, vind ik. Als ik er zin in heb, werk ik aan een programma mee en verdien ik genoeg om een paar maanden te relaxen.'