Christian Bale wilde nog een keer Batman zijn

Christian Bale moest wel even slikken toen hij hoorde dat collega Ben Affleck Batman ging spelen in de nieuwe film Batman vs Superman: Dawn of Justice. Bale had graag zelf nog een keer in de huid van de gemaskerde actieheld willen kruipen.

Christian speelde Batman in de filmtrilogie van regisseur Christopher Nolan, bestaande uit Batman Begins (2005), The Dark Knight (2008) en The Dark Knight Rises (2012). Na deze drie films vond de veertigjarige acteur dat het genoeg geweest was, maar dat besluit viel hem wel zwaar.
"Ik moet toegeven dat een deel van mij eerst dacht: 'Kom op, laten we er nog eentje maken', al voelde het wel als het juiste moment om te stoppen", zegt Bale in een interview met het tijdschrift Empire. "Dus toen ik hoorde dat iemand anders de rol kreeg, stond mijn wereld even stil en bleef ik een halfuur voor me uit staren."
De nieuwe Batmanfilm moet in 2016 af zijn. Affleck is de achtste acteur die als Batman is gecast. Onder anderen George Clooney en Michael Keaton gingen hem voor.