‘Chris Brown op verjaardag achter tralies’

Chris Brown moet nog minstens een week in de gevangenis blijven. Dat heeft een rechter in Los Angeles volgens CNN bepaald. Een groot verjaardagsfeest zit er daardoor voor hem niet in.

Chris werd donderdag in de rechtszaal verwacht. De zanger, gekleed in een oranje gevangenispak, werd in 2009 opgepakt voor de mishandeling van zijn ex Rihanna. Brown is onlangs weer opgesloten omdat hij de voorwaarden van zijn proeftijd zou hebben geschonden. De 24-jarige artiest wordt verdacht van betrokkenheid bij een vechtpartij.

In oktober zouden Chris en zijn bodyguard met een man op de vuist zijn gegaan bij een hotel in de staat Washington. Brown mocht van de rechter naar een kliniek in plaats van naar de gevangenis, maar hij hield zich niet aan de regels en moest daarom alsnog de cel in. De bodyguard is al veroordeeld voor zijn aandeel in het incident.

Schikking

Op 14 maart werd Chris opnieuw in bewaring genomen in Los Angeles. Zijn advocaat gaat de komende dagen met de aanklager praten over een schikking. Wellicht zal Brown toegeven dat hij de voorwaarden van zijn proeftijd heeft geschonden. Als dat gebeurt, wordt het volgende week vrijdag tijdens een hoorzitting bekendgemaakt.

Chris is op 5 mei jarig. Hij mag dan 25 kaarsjes uitblazen, maar doet dat dus achter tralies. Zijn advocaat wil Brown zo snel mogelijk op vrije voeten krijgen. "Hij maakt het naar omstandigheden goed", aldus raadsman Mark Geragos. "Maar het is een moeilijke situatie." Toch is zeker niet uitgesloten dat Chris langer in de cel moet blijven.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen