Placeholder

Charlie Sheen inderdaad hiv-positief

Charlie Sheen heeft dinsdag bevestigd dat hij hiv-positief is. Hij vertelde dat in de Amerikaanse Today Show.

“Er gaan zoveel verhalen en onwaarheden rond en die konden niet minder waar zijn”, gaf de 50-jarige Charlie aan als één van de redenen van zijn onthulling. 

''Aanvankelijk dacht ik aan een hersentumor. Ik kreeg vreselijke hoofdpijn en migraine en ik zweette in bed, ik was twee tot drie nachten achtereen doorweekt. Ik werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Na een batterij van testen liepen de artsen mijn kamer in en zeiden 'Boem, dit is wat er aan de hand is'. Het zijn drie zware letters om tot je door te laten dringen. Het is echt een keerpunt in het leven."

Niet veel mensen wisten van de ziekte van de acteur, die vier jaar geleden de diagnose kreeg. “De mensen die ik het vertelde vertrouwde ik, zaten in mijn ‘inner circle’. Ik dacht dus dat ik ze kon vertrouwen. Ze hebben me echter verraden.” 

Charlie is gechanteerd door mensen, die het stil wilden houden, maar dan wel in ruil voor geld. Een prostituée maakte in de badkamer een foto van de medicijnen die hij gebruikte. Die chantage kostte hem miljoenen. “En dat is dus geld van mijn kinderen en kleinkind. Niet alleen van mij”, maakte de acteur, die bekend is van serie's als Two And A Half Men en Anger Manegement duidelijk.

Aan zijn sekspartners vertelde Charlie altijd dat hij hiv had, zo maakte hij duidelijk. Hij zou in totaal maar twee keer onbeschermde seks hebben gehad: “Maar zij stonden onder behandeling van mijn arts en wisten van de ziekte.”

De dokter die Charlie al vijf jaar behandelt, maakte in het programma duidelijk dat Charlie geen aids heeft.