×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Charlie Sheen gebruikt nieuw middel tegen HIV

2.12.2016 -

Charlie Sheen gebruikt een nieuw medicijn tegen HIV. Dat meldt het Britse dagblad The Daily Mail.


Sheen sprak donderdag met de krant vanwege Wereld AIDS Dag. De acteur liet vorig jaar weten besmet te zijn met HIV en antiretrovirale medicijnen te slikken. Dat zijn vaak een of twee tabletten die dagelijks moeten worden ingenomen om het HIV virus te onderdrukken.

Sinds januari maakt Sheen deel uit van een groep patiënten die experimenteert met een wekelijkse injectie, in plaats van het dagelijks slikken van de tabletten. 'Het is onmogelijk geweldig', aldus een enthousiaste Sheen. 'Persoonlijk: ik denk terug hoe ik me voelde toen ik hiermee begon en hoe ik me nu voel. Wow. Over een transformatie gesproken', vervolgt de 51-jarige acteur.

De wekelijkse injectie is met het middel PRO-140, dat iets anders werkt dan de antiretrovirale pillen. Ook het feit dat het medicijn maar eenmaal per week hoeft te worden toegediend is hoopgevend, met name voor patienten die in afgelegen gebieden wonen of meerdere gezondheidsklachten hebben. Als het experiment slaagt kan het medicijn eind 2017 of begin 2018 op de markt verschijnen.