Charles laat verjaardagsfeest sponsoren.

Prins Charles wordt in november 65 jaar. Dat wordt onder meer gevierd met een concert van het Philharmonie Orkest in Buckingham Palace. Koningin Elizabeth heeft daarvoor toestemming gegeven en de prins heeft ook een sponsor gevonden. Het steenrijke Indiase echtpaar Cyrus en Priya Vandrevala betaalt de rekening terwijl de prins de muziek mag uitzoeken.

Charles en echtgenoot Camilla kennen de miljardairs al jaren door hun liefdadigheidswerk en steun voor goede doelen zoals het orkest waarvan Charles beschermheer is. Charles is op 14 november jarig, het concert en diner voor 250 genodigden is een week later.

De prins heeft overigens gemengde gevoelens over zijn aanstaande verjaardag. Op de leeftijd dat zijn landgenoten met pensioen gaan, heeft hij er 61 jaar voorbereiding opzitten voor een baan die hij nog steeds niet heeft uitgeoefend. Hij wordt er wel eens wanhopig van, zo liet hij vorig jaar doorschemeren, maar zijn moeder koningin Elizabeth II is niet van plan het continentale voorbeeld van koningin Beatrix en koning Albert II te volgen door af te treden.