Chanteur Barbie ontmaskerd

Degene die gisteren meldde naaktfoto’s te hebben van Barbie, is ontmaskerd. In eerste instantie belde de persoon in kwestie het artiestenboekingskantoor van Barbie nog met een anoniem nummer, maar bij een tweede poging hen geld afhandig te maken, was hij dit domweg vergeten. Zo konden de gegevens alsnog worden achterhaald.

Vijftienduizend euro kosten de naaktfoto’s van Samantha de Jong, door het programma Oh Oh Tirol bekend als Barbie. RTL Boulevard en een weekblad dat een aanbod kreeg voor nog eens vijfentwintighonderd euro extra, sloegen de aanbieding beide af.

De tipgever zat blijkbaar erg om het geld verlegen. Hij benaderde namelijk ook Jan Dirk Vis, het artiestenboekingskantoor die ook Barbie in zijn portfolio heeft. Het bleef dit keer alleen niet bij een vraag. ’Of ik over een uur mijn telefoon op wilde nemen. Maar ik was op het hockeyveld dus ik kon niet opnemen,’ vertelt Jan Dirk aan RTL Boulevard. ’Later bleek mijn voicemail ingesproken met: je kunt de foto’s afkopen voor 15.000 euro, anders maak ik ze openbaar.’

Het berichtje kwam nog van een anonieme afzender, maar bij het daarop volgende telefoontje ging het mis. De chanteur was vergeten zijn nummer te verbergen en dus ging Jan met de gegevens aan de slag. Het nummer blijkt van een glazenwasser uit Den Haag te zijn. Waarschijnlijk een ex-vriendje van Barbie.

De blondine ontkent in alle toonaarden ooit voor iemand naakt geposeerd te hebben. ’Ik heb wel ooit in lingerie geposeerd voor vriendje, maar dan zijn die foto’s nu geknipt en geplakt,’ verklaart zij tegenover Boulevard. Jan Dirk Vis en producent Eyeworks namen toch het zekere voor het onzekere en waarschuwden de man per brief voor de strafrechtelijke gevolgen die hem te wachten staan wanneer hij tóch besluit de foto’s openbaar te maken.