Chantal Janzen koopt peperdure Porsche

Bijna drie maanden na de geboorte van zoontje James heeft Chantal Janzen zichzelf getrakteerd op een prijzige sportwagen. De musicalster heeft een Porsche 911 Carrera Coupé op de kop getikt, die maar liefst 140 duizend euro kost. In Amsterdam maakt ze er met vriend Marco de blits mee.

Chantal Janzen heeft bepaald niet te lijden onder de kredietcrisis. Het gaat de blonde musicalactrice financieel voor de wind. Tenminste, dat mag opgemaakt worden uit de luxe aankoop die zij heeft gedaan. In een tijd waarin de autoverkopen dramatisch teruggelopen zijn en er nauwelijks luxewagens worden verkocht, heeft Chantal een dure sportwagen op de kop getikt. Het is een Porsche 911 Carrera 2S Coupé. Uiteraard heeft de wagen een nieuw kenteken met twee cijfers, drie letters en een cijfer. In de catalogus staat de wagen op 137.220 euro, en met afleveringskosten en opties komt de prijs al snel boven de 140 duizend euro.

De auto die pas in 2012 aan de eerste APK toe is, heeft een topsnelheid van 300 km/u en gaat binnen 4,5 seconde van 0 tot 100 km/u. Met dit snelheidsmonster pronken Chantal en haar vriend Marco in de straten van Amsterdam, waar de zwarte bolide heel wat bekijks trekt. Uiteraard mag Marco ook achter het stuur plaatsnemen. Onze fotograaf legde vast hoe galant hij voor Chantal de deur opende om uit te stappen, nadat hij ingeparkeerd had. De aankoop komt bijna drie maanden nadat de AVRO-presentatrice beviel van zoontje James. Hij zag op vrijdag 23 januari het levenslicht. De bevalling vond via een keizersnede plaats, vanwege de stuitligging van de baby. “Het is een kerngezond, prachtig kereltje,” meldde Chantal trots. Inmiddels is ze weer druk aan het werk. Naast Willeke van Ammelrooij gaat Chantal de hoofdrol spelen in de film De Hel van ’63, over de Elfstedentocht van 1963, waarbij onder barre weersomstandigheden (stuifsneeuw en een temperatuur van min 18 graden) slechts negenenzestig deelnemers op tijd de eindstreep haalden.

Chantal geeft gestalte aan de hoogzwangere Dieuwke, de vrouw van schaatser Kees, die gespeeld wordt door Chris Zegers. Het is voor het eerst dat de twee als stelletje te zien zullen zijn. De opnames zijn al van start gegaan en daarvoor moest de actrice enkele extreem koude locaties opzoeken, zoals Letland en Lapland. De overige opnames worden gefilmd in Nederland. Daar wordt kunstmatig ijs en sneeuw gebruikt, voor bijvoorbeeld de doorkomsten in Sneek, IJlst en Hindeloopen. De film komt in december in de bioscoop.