Chantal Janzen in tranen bij première

Afgelopen weekend ging Petticoat, de musical die speciaal is geschreven voor hoofdrolspeelster Chantal Janzen, in première in Carré. Toen de laatste scène gespeeld was kwamen er allerlei emoties los bij Chantal en barstte ze in tranen uit.

In de musical speelt Chantal Pattie Jagersma, die het platteland inruilt voor Amsterdam om een beroemde zangeres te worden.

Maker Joop van de Ende is hartstikke trots op de blonde actrice. ‘Er is vanavond heel veel gelachen en gehuild. Tranen en emoties vind ik het mooiste van het vak. Chantal stond te schitteren en alle collega’s gunnen het haar’, vertelt Joop op Nu.nl. Joop weet precies wat de hoofdrolspeelster zo succesvol maakt. ‘Chantal is komisch en kan goed zingen en dansen. Maar bovenal heeft ze discipline. Ze is niet iemand die leunt op haar looks, maar kent haar teksten voor de repetities beginnen.’

Chantal was niet extra zenuwachtig voor de première, maar bij het applaus na de voorstelling hield ze het niet droog. ‘Ik nam me voor me niet te Limburgs te doen en me te bescheiden op te stellen. Toen kwam alles eruit. Wellicht had ik het voor de kleedkamer moeten bewaren. Maar het overkomt je dan’, aldus de 31-jarige musical-actrice.