×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Celstraf en behandeling voor hacken BN’ers

16.05.2018 -

De rechtbank in Amsterdam heeft de 35-jarige Mathieu M. veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar, waarvan de helft voorwaardelijk, voor het hacken van onder meer Facebook- en e-mailaccounts van een aantal bekende Nederlanders.


M. heeft toegegeven dat hij 'een onbedwingbare neiging' heeft door te dringen in het digitale privédomein van vrouwelijke BN’ers. Hij hackte onder meer het Facebookaccount van tv-persoonlijkheid Sophie Hilbrand. De rechtbank bepaalde dat M. een gedragsbehandeling moet ondergaan.

De man werd eerder veroordeeld voor soortgelijke feiten en liep nog in een proeftijd. De rechtbank bepaalde daarom dat hij het destijds voorwaardelijk opgelegde deel van zijn straf (acht maanden) alsnog moet uitzitten.

Het OM had twintig maanden cel geëist, waarvan tien maanden voorwaardelijk, naast een gedragsbehandeling.