Cd-presentatie Anneke Grönloh maakt emoties los

De cd- en dvd-presentatie van Anneke Grönloh vrijdag in De Kersentuin in Amsterdam maakte een hoop emotie los bij de zangeres. Vorig jaar overleed haar zus, die een grote bijdrage heeft geleverd aan de plaat ‘Lucht Kasteel’. “De Nederlandstalige cd, daar heeft ze elf nummers voor geschreven”, vertelt ze aan Weekend. “Ze is er helaas niet meer, ze is op 23 juni overleden.”  

Behalve een Nederlandstalig album lanceerde Anneke vrijdag de plaat ‘Secret Love’ met Engelse nummers. En alsof dat nog niet genoeg was, presenteerde zij ook de dvd van haar concert voor haar vijfenzestigste verjaardag.

Rob de Nijs was de gelukkige, die de schijfjes mocht uitreiken aan Grönloh. Ze kennen elkaar al sinds de jaren zestig en zijn samen opgegroeid in de muziekindustrie. De zanger sprak lovende woorden over de diva. “Anneke is ijzersterk, ondanks de vele klappen, die ze in haar leven en ook in haar artistieke loopbaan heeft meegemaakt. Maar ze ziet kans om het elke keer weer te boven te komen”, vertelt hij. “En ze heeft een prachtige stem, waar ze heel goed mee zingt.” Naast de stem van Grönloh, zijn het vooral de kijkers van de zangeres die in de smaak vallen bij Rob. “En als je in haar ogen kijkt, dan zie je ook weer de Anneke van vroeger.”