Catherine Keyl start 0900-lijn

Catherine Keyl heeft haar naam verbonden aan een telefoonlijn die elke beller een luisterend oor biedt. Voor 80 cent per minuut heb je een ‘telefoonvriendin’.

“Voor iedereen die om een praatje verlegen zit op het momentdat een gesprekspartner niet voor handen is,” aldus de presentatrice in het AD.

Het idee om de telefoonlijn te beginnen onstond doordatCatherine merkte dat veel mensen om een praat verlegen zitten. “Als ikover straat loop, word ik constant aangesproken door mensen die hunlevensverhaal kwijt willen. Waarschijnlijk komt dat door mijn imago alstalkshowhost, maar het neemt niet weg dat mensen smachten naar een luisterendoor.”

Fans van Catherine hoeven niet te bellen om haarhoogstpersoonlijk aan de lijn te krijgen. “Ik kruip hooguit één keer achter detelefoon om te luisteren wie er belt en met welke problemen. Ik verbind ervooral mijn naam en bekendheid aan.”

80 cent per minuut is niet niks, daar is de 63-jarigepresentatrice het mee eens. “Tegen die kosten hik ik ook wel aan. Maar hetnetwerk en de telefonistes moeten ook betaald worden.” De telefonisteszijn geen professionals, maar gewone mensen met bovenmatige interesse inanderen.