Catherine Keyl

Catherine Keyl: heftig dat Matthijs nooit is gecorrigeerd

Catherine Keyl vindt het “heel heftig” dat Matthijs van Nieuwkerk in de vijftien jaar dat hij De Wereld Draait Door (DWDD) heeft gepresenteerd nooit is gecorrigeerd. Dat zegt de 76-jarige presentatrice, die zelf ook meermaals te gast was bij het programma, donderdagavond in HLF8. “Er zijn mensen ingehuurd om het personeel te beschermen en die hebben het allemaal af laten weten.”

“Iedereen kan zeggen: wat een eikel die Matthijs van Nieuwkerk. Is allemaal waar, is allemaal te ver gegaan”, zegt Keyl. “Maar hij is vijftien jaar lang nooit gecorrigeerd. En dat vind ik heel heftig.” De presentatrice zegt eveneens zelf nooit iets te hebben gemerkt van de vervelende sfeer achter de schermen bij DWDD. “Je merkt er niks van. Het is een waanzinnige vakman, dat staat als een paal boven water. Ik ben heel jaloers op wat die man presteert, maar dat heeft er even niets mee te maken.”

Hosthandler

Keyl besprak ook de periode waarin zij zelf jarenlang een programma presenteerde. Zij had toen te maken met een speciale “hosthandler”, die ervoor zorgde dat Keyl werd ontzien van “dingen als onnodige stress”.

Ziek

DWDD en presentator Matthijs van Nieuwkerk raakten in opspraak door een artikel dat de Volkskrant vrijdagavond publiceerde. Daarin lieten oud-medewerkers zich uit over de “grensoverschrijdende” werkwijze van onder anderen Van Nieuwkerk en de sfeer achter de schermen. Tientallen mensen vielen ziek uit vanwege de werkomstandigheden. Van Nieuwkerk heeft de samenwerking met BNNVARA inmiddels verbroken. De NPO heeft een groot onderzoek naar het wangedrag achter de schermen van DWDD aangekondigd.