Carice van Houten verbaasd over relatie

Actrice Carice van Houten noemt het een wonder dat zij en haar vriend, de Duitse acteur Sebastian Koch nog samen zijn. "Als Sebastian en ik ons zouden inschrijven bij een datingbureau, zouden we absoluut geen match zijn", aldus Carice in een interview met het tijdschrift Hide & Chic.

Volgens het talent verschillen Sebastian en zij als dag en nacht. “Als je onze profielen naast elkaar legt, geef je geen cent voor onze relatie; die is gedoemd te mislukken”, zegt de actrice.  “Hij is veertien jaar ouder, Duitser, woont zevenhonderd kilometer verderop, is ook een veelgevraagd acteur, hij heeft een kind van twaalf, hij is heel erg netjes; eigenlijk is het gewoon niet te doen, en toch werkt het.”  

Het duo is al tweeënhalf jaar  erg verliefd en van Houten zegt meer rust in haar leven te hebben gevonden sinds ze samen is met de Duitse acteur. “Ik ben een stuk rustiger geworden. Ik ga voor het eerst met iemand ergens doorheen en ik vind het een wonder dat hij van me blijft houden, ook als hij mijn zwakke kanten ziet”, vertelt ze. “Hij zegt zelfs dat hij daarom nog meer van me houdt; hij houdt van het ’totaalpakketje’.”

Beiden sterren leiden een erg druk bestaan en houden weinig tijd over om elkaar te zien. Toch is dit niet van invloed op de innige band die het stel samen deelt. “We hebben het allebei veel te druk met filmen. We bellen elkaar elke dag, soms een paar keer per dag. Soms zien we elkaar maanden niet en als je dan samen bent is het heel intens”, vervolgt Carice het interview.  

De Zwart Boek-actrice staat momenteel samen met Pierre Bokma op de planken en is tot en met 28 juni te zien in diverse Nederlandse theaters met het toneelstuk ‘De gravin van Parma’. Koch verblijft vandaag de dag in Berlijn voor de opnamen van ‘Effi’. Deze speelfilm, is gebaseerd op een boek van de Duitse schrijver Theodor Fontane en gaat over het treurige leven van een 17-jarig meisje.