Carice van Houten naakt op de set

Carice van Houten wandelt meer naakt dan met kleding aan op de set van de serie Game of Thrones. Voor haar rol als de heks Mellisandre moet de actrice zo vaak uit de kleren dat ze vaak niet de moeite neemt om zich tussendoor aan te kleden.

’Ik kom uit Nederland, daar komt veel naakt in films voor. We zijn er aan gewend. Maar dat wil niet zeggen dat naaktscènes mijn favoriet zijn, helemaal niet. Maar ik voel me er niet ongemakkelijk bij’, vertelde Carice in een interview met de zender HBO op de vraag of ze het vervelend vond constant naakt te acteren.

Carice benadrukt overigens dat het uit de kleren gaan niet het leukste is van acteren. ’Als je steeds een badjas aan doet tussen het filmen door kijkt iedereen juist naar je. Ik liep op een gegeven moment de hele tijd naakt over de set. Maar nogmaals, het is niet mijn meest favoriete bezigheid.’

De 36-jarige actrice en haar tegenspeler Joe Dempsie dragen in de naaktscenes overigens een zogenaamde ’modesty patch’, die hun edele delen verbergt.