Carice van Houten met de dood bedreigd

Carice van Houten is door fans van de serie Game Of Thrones met de dood bedreigd. Ze speelt in de successerie het karakter van de duistere priesteres Melisandre en in de voorlaatste aflevering haalt ze, tot woede van fans, Stannis Baratheon over om zijn eigen dochter levend te verbranden.

"Heel veel mensen op Twitter scholden mij uit'', aldus Carice in The Sun. "Ik heb nog nooit zoveel doodsbedreigingen gehad in mijn leven. Het was heel erg interessant om dat te ervaren. Ik had het aan zien komen en ik wist van te voren al dat niemand me ooit meer sympathiek zou vinden na de scène. ''
Ook gaat Carice in op de dood van het populaire karakter Jon Snow, gespeeld door Kit Harington. Hij wordt in de laatste aflevering vermoord door de broeders van de Night's Watch. Fans hopen dat Carice hem in de serie weer tot leven zal wekken omdat in de laatste scenes te zien is hoe zij terugkeert naar de Night's Watch. "Hij kan niet dood gaan, nee!'', zegt Carice daarover zonder iets prijs te geven over het lot van Jon Snow.