Carice van Houten genomineerd als beste actrice

Carice van Houten is genomineerd bij de Film1 Rembrandt Awards als beste Nederlandse actrice. Zij heeft haar nominatie te danken aan haar acteerwerk in Alles is liefde.

Carice heeft concurrentie van Bracha van Doesburgh, die genomineerd is voor haar rol in moordwijven en Anneke Blok, die net als van Houten te zien was in Alles is liefde.

De genomineerden in de categorie ‘beste Nederlandse acteur’ zijn Jeroen Spitzenberger, Thomas Acda en Michiel Romeyn. Alle drie speelden een rol in Alles is liefde.

De drie beste Nederlandse speelfilms die genomineerd zijn, zijn Moordwijven, Alles is liefde en De scheepsjongens van bontekoe.

Naast Nederlandse films, zijn ook buitenlandse producties genomineerd. Zo maken Blood Diamond, The bourne ultimatum en Pirates of the Caribbean: at world’s end kans op een beeldje. Angelina Jolie, Keira Knightley en Jennifer Hudson zijn genomineerd in de categorie ‘beste buitenlandse actrice’. Matt Damon, Johnny Depp en Denzel Washington strijden om de titel ‘beste acteur’. 

De Film1 Rembrandt Awards is de enige publieksprijs voor de Nederlandse film. Het Nederlandse publiek kon de afgelopen maanden stemmen op www.filmsterren.nl.

De show is op 10 maart in de Amsterdamse club Hotel Arena. De awards worden uitgereikt door initiatiefnemer René Mioch.