Carice van Houten denkt over emigratie

Er is een grote kans dat we Carice van Houten binnenkort verliezen aan Amerika. De actrice denkt er serieus over om zich in de VS te vestigen, om zo grotere rollen te scoren.

De 33-jarige actrice heeft al verschillende rollen in Amerikaanse films gehad, naast grote sterren als Tom Cruise en Leonardo DiCaprio. Een hoofdrol heeft ze echter nog niet bemachtigd en volgens haar Amerikaanse agent ligt dat aan het feit dat ze zich niet permanent in de Verenigde Staten vestigt. “Meestal zit ik daar drie weken en dat is te kort,” vertelt Carice in het AD.

Haar agent ziet haar liever vandaag dan morgen naar Hollywood verhuizen. “Het kan andere en grotere rollen opleveren dan ik tot nu toe in Amerikaanse films heb gespeeld,” legt de actrice uit. Een Amerikaanse zal nuchtere Carice nooit worden, ze zal zich hoogstens een aantal maanden in Hollywood vestigen.

In Nederland is het succes van Carice ongekend. Ze heeft momenteel 2 hoofdrollen in Nederlanse films. In ‘Black Butterflies’ speelt ze een Zuid-Afrikaanse dichteres en in ‘De Gelukkige Huisvrouw’ kruipt ze in de huid van een kersverse moeder die een postnatale depressie krijgt. Vrije tijd kent de brunette dan ook niet. “Vakantie is een woord dat al heel lang niet meer in mijn vocabulaire voorkomt.”