Carice in NBC-Late Night

Carice van Houten schoof donderdagavond aan bij de Amerikaanse talkshowhost Seth Meyers in zijn NBC-show Late Night. De twee oude vrienden keuvelden gezellig over de internationale carrière van de Nederlandse actrice.

Meyers wilde van Carice wel wat credits voor haar internationale bekendheid. Toen ze de rol van Melisandre kreeg aangeboden in Game of Thrones, stuurde ze Seth een sms met de vraag of ze het moest doen, omdat ze ervan uitging dat hij de beroemde boeken gelezen zou hebben. De Amerikaan raadde haar aan de klus aan te pakken, 'maar tot op heden heb ik daar nog geen dollar voor teruggezien'.

De actrice liet zich tijdens haar Amerikaanse latenightdebuut niet gek maken, maar op een zeker moment kreeg Meyers haar toch van haar stuk. Halverwege een antwoord vroeg Carice wat de vraag ook al weer was. "Dit is mijn eerste keer in een Amerikaanse live talkshow. Ik zit hier te zweten als een otter." Haar gesprekspartner stelde haar gerust. "Daar merkt het publiek toch niets van. Dat ruik ik alleen."

Van Houten liet vrijdag via Twitter weten dat ze veel lol had gehad aan tafel bij Seth.