×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Camilla kijkt uit naar baby van Meghan

Camilla kijkt uit naar baby van Meghan
26.03.2019 -

Camilla is opgetogen over de komst van de eerste baby van stiefzoon prins Harry en zijn vrouw Meghan. Dat zei de hertogin van Cornwall maandag in het voorbijgaan tijdens een hectische stadswandeling met prins Charles door het historische oude en opgeknapte centrum van Havana. Camilla en Charles zijn sinds zondag voor een vierdaags bezoek op Cuba.


Terwijl de Amerikaanse media de afgelopen dagen vooral oog hadden voor het feit dat het historische koninklijke bezoek, want het eerste in de geschiedenis, indruist tegen de anti-Cuba politiek en retoriek van president Donald Trump, wachtten de Amerikaanse toeristen op een kans iets te vragen over het vierde kleinkind van Charles. En dat terwijl de Britse ambassade op Cuba vooral aandacht wilde voor de verbetering van de betrekkingen.

De stadswandeling was bedoeld om te kijken naar de restauratiewerkzaamheden die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Die hebben Havana aantrekkelijker gemaakt voor buitenlandse bezoekers. Alleen uit Groot-Brittannië komen er jaarlijks 200.000 toeristen naar het eiland, een aantal dat wat Cuba betreft best nog omhoog kan.

Charles en Camilla hebben maandagavond een ontmoeting met de Cubaanse president Miguel Díaz-Canel. Het is niet de eerste keer dat ze hem treffen. De opvolger van Raúl Castro was eind vorig jaar in Londen, waar hij ook op audiëntie ging in Clarence House, de residentie van prins Charles. Díaz-Canel lobbyt overigens al veel langer voor een staatsbezoek van de Spaanse koning Felipe, maar tot nu toe heeft de Spaanse regering daarvoor nog geen groen licht gegeven.