Buurman wil een miljoen van Justin Bieber

Een voormalige buurman van Justin Bieber wil dat de zanger een miljoen dollar (ruim 920.000 euro) naar hem overmaakt omdat hij zijn huis met eieren heeft bekogeld. Volgens de man, Jeff Schwartz, heeft het incident in januari van vorig jaar zijn reputatie verwoest.

Justin (21) werd aangeklaagd voor vandalisme en moest een schadevergoeding van 80.000 dollar betalen. Hij zit nog in zijn proeftijd. Deze week werd bekend dat Schwartz de popster, die inmiddels niet meer naast hem in Calabasas woont, opnieuw voor de rechter sleept.

TMZ meldt dat de zakenman het gevoel heeft dat zijn reputatie is beschadigd door de burenruzie. Hij zou sinds de aanvaring bekendstaan als de man die door Bieber is bekogeld en bespuugd. Schwartz wil ook geld zien omdat de jonge Canadees zijn vrouw en dochter zou hebben uitgescholden.

De man stelde een ultimatum aan Bieber: hij moest een miljoen dollar neertellen of Schwartz zou hem opnieuw aanklagen. Het management van de artiest wilde naar verluidt niet over de brug komen, waarna er inderdaad een nieuwe aanklacht werd ingediend.