×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Burgerinitiatief Tim Hofman nu al erg succesvol

Burgerinitiatief Tim Hofman nu al erg succesvol
2.11.2018 -

Presentator Tim Hofman heeft donderdag binnen een paar uur meer dan 40.000 handtekeningen opgehaald voor een burgerinitiatief voor een beter kinderpardon. Dat betekent dat het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer kan worden gezet.


Hofman maakte zijn initiatief donderdagmiddag bekend na de première van zijn #BOOS-documentaire Terug naar je eige land, waarin hij een groep van 400 gewortelde asielkinderen volgt. Hij wil voorkomen dat deze kinderen, die in Nederland zijn geboren of hier langer dan vijf jaar wonen, het land uit moeten. Volgens Hofman lopen ze psychologische schade op als ze worden uitgezet. Hij voert daarom actie voor een kinderpardon ,,dat wél werkt".

Hofman pleit ervoor om een eerder gebruikte overgangsregeling weer nieuw leven in te blazen. Die regeling werkte goed, volgens de presentator, omdat mensen niet werden gedwongen om mee te werken aan hun uitzetting.