Bruce Springsteen

Bruce Springsteen en Paul Simon vieren einde lockdown New York

Naar schatting ongeveer 60.000 mensen zijn zaterdag (lokale tijd) afgekomen op een groot popconcert in Central Park in New York. Het concert vond plaats om het naderende einde van de lockdown in de miljoenenstad te vieren.

Burgemeester Bill de Blasio kondigde het concert in juni aan als onderdeel van een ‘Homecoming Week’, die de wereld moet laten zien dat de Amerikaanse stad de pandemie achter zich heeft gelaten. Eerder deze week vonden verspreid over New York al enkele kleinere concerten plaats.

Zangers Bruce Springsteen en Paul Simon en zangeres Patti Smith traden op als hoofdact. Daarnaast waren er optredens van onder anderen Jennifer Hudson, LL Cool J en Barry Manilow.

De meeste kaartjes voor het concert waren gratis. Alle bezoekers van twaalf jaar en ouder moeten echter wel een vaccinatiebewijs laten zien. Mondkapjes zijn alleen verplicht voor ongevaccineerde kinderen.

New York werd begin 2020 zwaar getroffen door de coronapandemie. Meer dan 33.000 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Het concert werd na enkele uren stilgelegd vanwege orkaan Henri die op New York afkomt.

New York