Placeholder

Bruce schept nieuwe Huckleberry Finn

Bruce Springsteen brengt een prentenboek uit dat is gebaseerd op een nummer van de Amerikaanse rockzanger van vijf jaar geleden. Het wordt geen kinderboek, laat The Boss op zijn eigen website weten, maar een verhaal voor volwassenen met illustraties van cartoonist Frank Caruso.

In 2009 bracht Bruce het album Working on a Dream uit met als openingstrack Outlaw Pete. Het nummer gaat over een baby die banken berooft. Springsteen liet zich voor Outlaw Pete weer inspireren door het kinderboek Brave Cowboy Bill, dat zijn moeder hem voorlas als kind.

Cartoonist Frank kwam op het idee voor het boek. "Toen ik het lied voor het eerst hoorde, tekende dit boek zich in mijn hoofd meteen af", vertelt hij. "Met Outlaw Pete heeft Bruce niet alleen een geweldige song geschreven, maar meteen een geweldig karakter bedacht", vindt Caruso, die literair wel overeenkomsten ziet met figuren als Tom Sawyer, Huckleberry Finn en zelfs Popeye.

Het plaatjesboek van Bruce Springsteen komt volgens uitgeverij Simon & Schuster in de winkels te liggen. Bang voor problemen met de schrijver van zijn inspiratiebron hoeft The Boss niet te zijn, want waarschijnlijk is het met de rechten wel goed geregeld. Het boek Brave Cowboy Bill werd bijna 65 jaar geleden al door precies dezelfde uitgeverij uitgebracht.