Britse acteur Lewis Collins (67) overleden

Lewis Collins is gisteren op 67-jarige leeftijd overleden. De Britse acteur, die vooral bekend is van zijn rol als William Bodie in de jaren 70-serie The Professionals, verloor een lange strijd tegen kanker. De agent van Collins verklaarde tegenover de Britse zender BBC: “Hij is vredig heengegaan in zijn huis in Los Angeles omringd door zijn familieleden. We verzoeken iedereen om de privacy van de familie te respecteren tijdens deze zware periode.”

The Professionals was een Britse politieserie die in 57 afleveringen geproduceerd werd tussen de jaren 1977 en 1983. De serie was een verbond tussen de levens van Bodie en Raymond Doyle (gespeeld door Martin Shaw), beide agenten voor de fictieve anti-terrorisme-eenheid CI5.
Collins en Shaw werden ook vrienden achter de schermen. Shaw zei over het zijn overleden vriend: “We hebben vier zware jaren samengewerkt aan The Professionals, wat nu een icoon is in de Britse tv-geschiedenis. Lewis zal door veel mensen worden gemist. Ik wens zijn familie sterkte toe.”