Britney Spears

Britney Spears wil aangifte doen tegen vader Jamie

Britney Spears wil haar vader Jamie aanklagen, die volgens de Amerikaanse zangeres misbruik maakt van zijn rol als haar bewindvoerder.

“Ik wil vandaag aangifte doen tegen mijn vader en een onderzoek naar hem laten instellen”, zei ze telefonisch tegen de rechter in Los Angeles tijdens een nieuwe zitting over het omstreden curatorschap.

Eigen advocaat

Tijdens de zitting gaf rechter Brenda Penny de zangeres toestemming om haar eigen advocaat in te huren, in plaats van dat haar een advocaat wordt toegewezen vanwege het curatorschap. Daar had Spears tijdens een hoorzitting vorige maand om gevraagd. Haar vorige advocaat Samuel Ingham is onlangs opgestapt. Evenals haar manager Larry Rudolph. Haar nieuwe advocaat is Matthew Rosengart, een bekende in Hollywood en omstreken. Hij staat erom bekend agressief te werk te gaan voor zijn cliënten, om zo het beste resultaat voor hen te bereiken.

Hoop

Britneys curatorschap is zonder twijfel de meest bekende in de Verenigde Staten. Maar naast haar zijn er nog zo’n 1,3 miljoen Amerikanen die gebukt gaan onder een curatorschap. Doordat deze zaak zoveel media-aandacht krijgt, en er in Washington DC zelfs een Free Britney beweging is opgezet om steun te krijgen vanuit het Amerikaanse Congres, is er voorzichtige hoop dat de voorwaarden rondom een dergelijke bewindvoering onder de loep genomen én veranderd worden.

Britney staat vanwege een mentale inzinking sinds 2008 onder toezicht van haar vader, maar daar wil ze vanaf. Ze zei eerder tegen de rechter zich een “slaaf” van haar vader te voelen. De zangeres begon de gerechtelijke procedure tegen haar vader al in 2019.