Britney Spears

Britney Spears viert vrijheid met eerste glas champagne

Britney Spears heeft het einde van haar curatele afgelopen weekend gevierd. De 39-jarige zangeres heeft haar eerste glas champagne ooit gedronken, schrijft ze maandag op Instagram.

Een rechter besloot vrijdag dat er na dertien jaar een einde kwam aan de ondertoezichtstelling van Spears. ‘Wat een geweldig weekend. Ik was de hele tijd in de wolken’, blikt de Amerikaanse terug op de dagen na dat besluit.

De zangeres is van plan haar vrijheid de komende twee maanden te blijven vieren. ‘Ik heb lang genoeg gewacht! Ik ben zo blij dat mijn advocaat Mathew Rosengart in mijn leven is gekomen. Hij heeft mijn leven totaal veranderd. Daar blijf ik voor altijd dankbaar voor.’

Mentale inzinking

Ook veel fans van Spears hebben de afgelopen dagen gevierd dat hun idool niet langer een curator heeft. ‘Wat geweldig om te zien dat zoveel mensen mijn overwinning hebben gevierd. Ik hou zo veel van mijn fans.’

Spears kwam na een mentale inzinking onder toezicht te staan van haar vader Jamie Spears. Die bepaalde vanaf dat moment zo’n beetje alles voor haar. In verschillende documentaires die recent verschenen, is te zien dat de zangeres nergens naartoe mocht zonder toestemming, niet met eigen onafhankelijke advocaten kon praten over de situatie en moest rondkomen van een budget waarvan de hoogte door haar vader was bepaald.